Tel.: 070 320 1885. Geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag tot 16.00 uur. Wij zijn op vakantie vanaf 20 juli t/m 12 augustus. Lees meer.

Interieurbouw door Meubelmakerij De Stoof in Den Haag en omstreken

Werkwijze

Met de slimme interieurbouw van Meubelmakerij De Stoof creëert u ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte onder een trap, de uiterste hoeken van een zolderverdieping, of een inbouweethoek waarbij een zitbank ook meteen dienstdoet als vensterbank. De oplossingen van De Stoof zijn bovendien duurzaam, omdat ze een vast en waardevol onderdeel van uw huis kunnen worden.

Het begin van een (droom)meubel

Bij Meubelmakerij De Stoof hanteren we een zorgvuldige aanpak die ervoor zorgt dat het toekomstige meubel geheel is aangepast aan de wensen van de klant.

Meubelmakerij De Stoof Wij streven ernaar klanten blij te maken met de meubels die we maken als zij ons die opdracht gunt.

Vaak begint de wens voor een nieuw meubel met een verandering in de levenssituatie. Denk hierbij aan de aanschaf van een nieuw huis of een herinrichting die past bij een nieuwe levensfase. Onze klanten gaan dan op zoek naar nieuwe meubels en ontdekken ons vakmanschap. We krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om een online afspraak te maken. Ervaring leert dat dit niet werkt. Wij hechten waarde aan persoonlijk contact en daarnaast is het fijn om voorbeelden, houtsoorten en kleuren te kunnen laten zien en voelen. Een klik met de klant vinden wij erg belangrijk en dit heeft een positief effect op het ontwerpproces.

Van der Voort   werktekening 2

Het creatieve ontwerpproces

Klanten zijn altijd welkom om bij ons in de showroom langs te komen. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken. Een offerte is geheel vrijblijvend. Op basis van eventuele ideeën en wensen gaan we samen aan tafel zitten om een ontwerp te maken. We maken gebruik van voorbeelden uit de showroom, ideeën van klanten en onze eigen creativiteit. Tijdens het ontwerpproces komen naast maatvoering ook de verschillende houtsoorten, diktes en afwerking, en details zoals handgrepen, stoffering en ingebouwde verlichting aan bod. Onze adviezen zijn gebaseerd op jarenlange ervaring. Samen met de klant maken we een 3D ontwerp in het tekenprogramma SketchUp. 

De klant krijgt direct een offerte en print van de tekening mee naar huis. Daarna is er de mogelijkheid voor een vervolgafspraak of wordt de offerte definitief doordat die akkoord wordt gegeven.

We tekenen op schaal waardoor de klant gelijk een goed beeld krijgt van hoe het toekomstige meubel eruit gaat zien. We streven ernaar om de verwachtingen van de klant zo realistisch mogelijk af te stemmen. Na dit gesprek krijgt de klant direct een offerte en een afdruk van de tekening om mee naar huis te nemen. Uiteraard maken we daarna graag een vervolgafspraak of de offerte wordt gelijk omgezet in een definitieve order. De klant mag altijd hout- of stofstalen mee naar huis nemen om te kijken wat het beste past. Kleur is nou eenmaal in elke ruimte en op elk moment van de dag anders.  

Het maken Afhankelijk van het meubel komen we 4 tot 6 weken van tevoren inmeten. Dit is relevant voor de werktekening die dan gemaakt wordt voor de werkplaats. Het meubel gaat in productie. Dit proces

Het productieproces

We krijgen geregeld de vraag hoe lang we daadwerkelijk met het meubel bezig zijn. Dit is uiteraard afhankelijk van het type meubel en de grootte van de order. Onze doorlooptijd in de werkplaats is tussen de 4-6 weken. Voordat een meubel in productie gaat is het vaak nodig om eerst in te meten bij de klant thuis. Vervolgens maken we de werktekening voor onze werkplaats en hieruit volgt o.a. een zogenaamde zaagstaat. Het lijmen van de planken, het zagen van de panelen en het frezen van de doorvoeren kan nu beginnen. Het meubel wordt vervolgens helemaal in elkaar gezet om te zorgen dat alles perfect past. Daarna gaat het meubel weer uit elkaar en is het tijd voor de spuiterij. In onze eigen spuiterij worden alle onderdelen gespoten of gebeitst in de juiste kleur. Na het drogen is het tijd om af te monteren en een grondige kwaliteitscontrole uit te voeren. Het meubel is nu klaar om bij de klant thuis te worden geplaatst. De route wordt gemaakt en de afleverdatum wordt afgesproken.  

De Stoof 050423 Alyssa van Heyst Fotografie 69
De Stoof 050423 Alyssa van Heyst Fotografie 87
De Stoof 050423 Alyssa van Heyst Fotografie 114

De levering met persoonlijke toets

Bij Meubelmakerij De Stoof is degene die het meubel heeft gemaakt vaak ook degene die het komt plaatsen. Deze meubelmaker weet nou eenmaal precies hoe het meubel gemaakt is. Daarnaast zorgt het voor veelzijdigheid in het werk en hoe leuk is het om het eindresultaat bij de klant thuis te kunnen aanschouwen. Onze klanten waarderen deze persoonlijke toets.  Aandacht en net dat stapje extra is belangrijk in het gehele traject; van het eerste bezoek in de showroom tot het plaatsen bij de klant thuis.  Een op maat gemaakt meubel van Meubelmakerij De Stoof zorgt voor extra wooncomfort en woonplezier.

Naast maatwerkmeubels bent u bij ons ook aan het juiste adres voor stoelen, banken, lampen en accessoires. Ook hier is veel mogelijk qua kleur en afwerking.

Graag tot binnenkort bij ons in de showroom!