Tel.: 070 320 1885. Geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag tot 16.00 uur. Feestdagen gesloten  Lees meer.

MAAK EEN AFSPRAAK
ASSORTIMENT

Hoe onderhoud ik mijn op maat gemaakte houten meubels van Meubelmakerij De Stoof?

Gelakt hout is zeer onderhoudsvriendelijk en kan worden gereinigd met een lichtvochtige zachte doek. Olieafwerkingen vereisen enig onderhoud. Voor het ‘voeden’ kunt u kleurloze olie gebruiken.

Screenshot 2023 05 28 at 20.25.46

Voor meer informatie over onderhoud van uw Harvink meubel kijk op www.harvink.nl

Screenshot 2023 05 28 at 21.05.20

Voor meer informatie over onderhoud van uw Bree's New World meubel kijk op www.breesnewworld.nl

oe onderhoud u uw Brinker tapijt of vloerkleed?

Voor meer informatie over onderhoud van uw Brinker vloerkleed kijk op www.brinker.nl

hoe onderhoud ik mijn meubels van Hofstede Raanhuis?

Voor meer informatie over onderhoud van uw Hofstede Raanhuis meubel kijk op www.hofstede-raanhuis.nl

Meubels in de lak: 

Gelakt hout is zeer onderhoudsvriendelijk en kan worden gereinigd met een lichtvochtige zachte doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen! De componentenlak die wij gebruiken moet de eerste weken uitharden maar is dan goed bestand tegen normaal gebruik. 

Voorkom echter langdurige blootstelling aan vocht, zoals bij poreuze bloempotten, die onherstelbare schade kunnen veroorzaken. Het is raadzaam gemorste vloeistoffen direct af te nemen. Ter voorkoming van krassen, deuken, vocht- en brandplekken kunt u het best onderzetters gebruiken. Hete pannen of glazen kunnen kringen veroorzaken. Pas ook op met alcohol! 

De beste luchtvochtigheid voor de omgeving van het meubel is tussen de 40 en 60 procent. Airconditioners en zeer warm gestookte ruimten zullen ook bij gelakte meubelen een negatief effect hebben op het hout. Matte lak laat sneller vetplekken en glansplekken zien als gevolg van het gebruik. Donkere kleuren die mat zijn afgelakt laten sneller gebruikssporen zien dan lichter hout. 

Onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuur kunnen lijmnaden wat verschuiven en kan een tafelblad ‘werken’. Plaats uw houten meubelen daarom niet te dicht bij een radiator, kachel of openhaard. Hout verkleurt onder invloed van licht en lucht. Het is daarom verstandig uw meubelen zo te plaatsen dat het zonlicht er niet te veel grip op krijgt. 

Hout is een levendig natuurproduct. Verschillen in kleur, tekening en structuur geven hout karakter waardoor het met het verstrijken van de jaren alleen maar mooier wordt!

 Meubels in de olie:

Olieafwerkingen vereisen enig onderhoud. Voor het ‘voeden’ kunt u kleurloze olie gebruiken. Met name op tafelbladen zullen vanwege het gebruik meer gebruikssporen te zien zijn. U kunt het blad heel lichtjes opschuren met fijn kalkschuurpapier of met een fijn schuursponsje. Altijd schuren in de richting van de nerf. Breng de olie eerst aan op een doek en dan op de tafel. Goed nawrijven met een droge doek. 

Door het afwerken met olie komt de nerf van het hout nog mooier tot zijn recht! 

Reparaties en opknappen

Beschadigde of verouderde tafelbladen kunnen wij afschuren en opnieuw voor u bewerken. Voorwaarde is wel dat het blad van massief hout is. Een gefineerde tafel of een tafel van teakhout schuren wij niet af. Wilt u een hele tafel of kast laten ontkleuren, dan is logen of stralen een mogelijkheid. Vraagt u ons dan om advies over de mogelijkheden. Een donkere kast krijgt een totaal andere look in een verfkleur. Een stoel die wiebelt of waarvan de lijmnaden los zijn gaan zitten, kunnen wij vaak weer voor u herstellen. Herstoffering van uw zitmeubel doen wij niet. Wij kunnen u wel in contact brengen met een meubelstoffeerder. 

Voor het restaureren van een antiek meubel kunt u het beste terecht bij een restauratieatelier.

Hoe onderhou ik mijn Harvink meubel?

Voor meer informatie over onderhoud van uw Harvink meubel kijk op www.harvink.nl

Hebben armleuningen speciaal onderhoud nodig?

De armleuningen van Harvink meubels zijn gemaakt van hout, gelakt hout (soft touch) of leer. In alle gevallen is het advies deze te reinigen met een droge of licht vochtige doek. Gebruik NOOIT schoonmaakmiddelen, aangezien deze vrijwel altijd agressieve bestanddelen bevatten. Als slijtage zichtbaar is, kunnen er in veel gevallen nieuwe armleggers worden besteld. Dit geldt helaas niet voor de modellen die geruime tijd uit de collectie zijn.

Hoe kan ik mijn gestoffeerde meubel goed onderhouden?

Wekelijks:

Vuildeeltjes op bekledingen zijn vrijwel onzichtbaar en kunnen de stof beschadigen. Het beste is om stoffen bekleding wekelijks met een geschikte en speciaal voor dit doel gereserveerde borstel op halve zuigkracht te stofzuigen. Zorg er voor dat de borstel onbeschadigd is en specifiek geschikt is voor stoffen bekleding. Zuig altijd met een eventuele vleug mee.

Groot onderhoud:

Al onze stoffen hoezen zijn afritsbaar en kunnen chemisch worden gereinigd.  Op www.cristalcleaning.nl vindt u enkele opties. Hier geldt wel dat u de risico’s vooraf uitdrukkelijk dient te bespreken. Aanvullende onderhoudsvoorschriften voor de stoffen van Kvadrat, kunt u vinden op www.kvadrat.dk.

Blootstelling en licht

Niet alleen blootstelling aan zonlicht maar ook aan fel kunstlicht, zoals halogeenverlichting, kan het oppervlak van Uw meubels veranderen. Afhankelijk van het materiaal kan het meubelstuk lichter of donkerder worden.

Over het algemeen geldt dat natuurlijk hout vergeelt en gebeitst hout verbleekt. Des te minder bewerkt de tafel is, des te sneller verandert de kleur van het hout.

Synthetische vezels presteren beter dan natuurlijke vezels.

Absolute lichtechtheid kan nooit worden bereikt. Het is daarom van belang dat U Uw meubilair tegen direct licht beschermt. Dit is vooral belangrijk in kamers op het zuiden met grote ramen. Verandering van kleur is in dat geval al na enkele weken mogelijk.

Houd er rekening mee dat het hout al kort na levering kan veranderen. Wees daarom voorzichtig met het plaatsen van tafellopers, vazen of andere decoratieve elementen op de tafel. Als die niet regelmatig van plaats worden veranderd, kan het tafelblad kleurverschillen gaan vertonen.

Doelmatig gebruiken

Houd er rekening mee dat onze meubels geschikt zijn voor algemeen gebruik binnenshuis, niet voor buitenshuis of in de badkamer.

Belastbaarheid

De belastbaarheid van armleuningen, voetsteunen, enz. is beperkt. Ze moeten niet met het volledige lichaamsgewicht worden belast.

Al onze stoelen worden conform de internationale normen getest op hun belastbaarheid. De gecontroleerde belastbaarheid ligt bij 110kg.

Hoe onderhoud u een Brinker tapijt?

Voor meer informatie over onderhoud van uw Brinker vloerkleed kijk op www.brinker.nl

Wat te doen bij vlekken?

Nagenoeg al onze kwaliteiten zijn getest door JAMES. Klik op onderstaande link voor de website van JAMES en hun advies bij vlekken.

Hoe onderhoud ik mijn Bree's new world meubel?

Voor meer informatie over onderhoud van uw Bree's New World meubel kijk op www.breesnewworld.nl

Bree's New World adviseert voor haar design banken en fauteuils de onderhoudsmiddelen van LCK®, Keralux® voor meubelleder en Puratex® voor stoffen. 

Hoe onderhoud ik mijn Hofstede Raanhuis meubel?

Voor meer informatie over onderhoud van uw Hofstede Raanhuis meubel kijk op www.hofstede-raanhuis.nl

Algemene onderhoudstips

  • Zet uw leren meubelen nooit in direct zonlicht
  • Voorkom dat huisdieren, spijkerstof (jeans) en scherpe voorwerpen (ritssluitingen, gespen, horloge-bandjes) schade toebrengen aan het leer
  • Pas op! Sommige soorten leer verdragen geen schoonmaak- of onderhoudsmiddel
  • Probeer schoonmaak- en onderhoudsmiddelen eerst uit op een onopvallende plek

Vol anilineleder

Dit leder krijgt uitsluitend een vatverving en is vaak voorzien van een beschermende coating. Het is de meest natuurlijke ledersoort en is daarom bijzonder mooi en gemaakt van de mooiste huiden. Het voelt zacht en soepel aan en de natuurlijke littekens en kleurnuances (pigmenten in de huid) zijn duidelijk zichtbaar en onvermijdelijk. Dit type leder is bijzonder gevoelig voor vuil, vet, vocht, transpiratie en hoofdvetten, waardoor het noodzakelijk is dit type leder goed te beschermen.

Ook direct straling van zonlicht – UV straling – dient vermeden te worden om verkleuring en uitdroging te voorkomen. Aniline leder is extreem zacht doordat er geen enkele beschermlaag is aangebracht. Doordat er geen pigmentlaag aangebracht wordt op het oppervlak, zijn absoluut alle levenskenmerken van de huid zichtbaar en zijn kleurverschillen naargelang de structuur van de huid en zijn absorptievermogen opvallend goed te zien. Anilineleder is voor echte kenners die ook aanvaarden dat dit leder veel (na)zorg vraagt.

Semi anilineleder

Dit leder is voorzien van een licht gepigmenteerde beschermlaag (een zeer dun laklaagje). Deze beschermlaag voorkomt in redelijke mate het indringen van vervuiling. Semi aniline leder staat dicht bij de oorspronkelijke lederhuid, omdat de natuurlijke kenmerken nog goed zichtbaar zijn (de gaatjes van de haarinplant zijn bijvoorbeeld nog te zien). Directe straling van zonlicht – UV straling – dient vermeden te worden om verkleuring en uitdroging te voorkomen. Door gebruik ontstaat een mooie glans, patina genoemd. Door de dunne beschermlaag zijn kleurverschillen, eigen aan de absorptie van de kleurstof door de huid, duidelijk zichtbaar.