Wilt u er zeker van zijn dat we echt de tijd voor u hebben? Bel of mail dan even voor een afspraak. 
Tijdens de vakantieperiode (19 juli tot 9 augustus) zijn onze openingstijden iets anders. Lees meer.
Tel.: 070 320 1885, e-mail: info@destoof.nl, Stompwijkseweg 18c, 2266 GE  Leidschendam-Voorburg. Contact.

Keuzemogelijkheden

Welke houtsoort, afwerking, meubelbeslag, materiaal- of kleurencombinatie u ook kiest, u krijgt bij ons deskundig advies. Kom langs in onze showroom en laat u inspireren. We nemen alle tijd om uw vragen te beantwoorden en stoppen al onze passie in uw droommeubel.

Kersenhout...

...heeft een mooie en fijne structuur en een gevarieerde roodbruine kleur. Een geschikte houtsoort voor moderne en klassieke meubels.  

Eikenhout...

...is zeer gezocht. Eiken is sterk, duurzaam, stoer of juist elegant. Eikenhout kan op veel manieren worden bewerkt. Met de juiste behandeling kan er ook heel goed een badkamermeubel of keuken van gemaakt worden. Ook een geliefde houtsoort voor kantoren.

Notenhout...

...van alle houtsoorten 'leeft' notenhout het meest. Een fijne nerf, een warme bruine kleur en een mooie tekening. Een unieke houtsoort met een mooi glad oppervlak.  

Essenhout...

...heeft een heel lichte kleur. Sterk hout met een dichte en gladde structuur. Wij maken kasten van essen en spuiten deze vaak in een kleur. De structuur van het hout blijft dan zichtbaar.

MDF of gelamineerde platen...

...zijn in talrijke afwerkingen leverbaar. Dankzij onze geavanceerde machines kunnen onze meubelmakers tot op de millimeter nauwkeurig werken en zo zeer strak vormgegeven meubelstukken  leveren. 

RVS, staal en hout...

...deze combinatie wordt vaak gekozen voor een kantoor en werkplek, maar past ook prima bij een moderne of tijdloze eettafel met bijpassende stoelen van bijvoorbeeld Harvink. 

Schuren...

....zorgvuldig schuren is de basis voor een goed eindresultaat. Belangrijk voor het hechten van de lak of verf op het hout.

deuren kamer en suite en suite deuren afmetingen on suite deuren glas in lood schuifdeuren

Lak, verf of olie...

...Met een goede afwerking gaat een meubel langer mee. Vakkundige behandeling van elk meubel is ons visitekaartje.

Naaldwijk

Borstelen...

...geeft het hout een meer doorleefde uitstraling. De houtstructuur komt meer naar voren. Met de juiste borstel een mooi eindproduct.

bedroom furniture made to fit

Met of zonder handgreep...

 ...dat is natuurlijk uw keuze. Wij hebben een breed assortiment meubelbeslag waaruit u kunt kiezen, van brons tot rvs en staal, van strak en industrieel tot klassiek. 

Dauby meubelbeslag

Scharnieren en schuifsystemen...

......een heel belangrijk onderdeel van elke kast. Het gewicht van de deur speelt een belangrijke rol bij de keuze van het scharnier. Voor de laden zijn er onder andere geleiders die deels of volledig uittrekbaar zijn. Indien gewenst met demping.
Wij zijn leveranciers van kamers Dauby meubelbeslag.            

built-in cupboard

Als het om maatwerk gaat...

...wij maken het met liefde! Dat ziet u in onze showroom aan de grote verscheidenheid aan kasten, tafels, stoelen, banken en accessoires. Van uw idee maken we samen iets moois.

Onderhoud

Houten meubels afgewerkt met lak of verf vragen weinig onderhoud, wel aandacht. Hout reageert slecht op vocht en wij adviseren dan ook meubels direct af te nemen met een doek als ze in aanraking zijn geweest met vloeistof. Een poreuze vaas of bloempot kan een kring veroorzaken. Scherpe voorwerpen geven krassen in het hout. Ons advies is dan ook een onderzetter te gebruiken of vilt onder bepaalde voorwerpen aan te brengen. Pas ook op met alcohol of andere bijtende stoffen. Plaats nooit hete pannen zo op tafel. Dit veroorzaakt kringen die niet te verwijderen zijn. Door zonlicht zal hout (of stoffering) verkleuren. Plaats uw meubels dus nooit in fel zonlicht! Stof uw meubel regelmatig af met een droge of licht vochtige zachte doek zonder schoonmaakmiddelen. Olieafwerkingen vereisen wel onderhoud. U moet het meubel voeden met olie.

Kastdeuren of laden die ineens niet goed meer sluiten, kunt u vaak zelf eenvoudig herstellen door het scharnier of de geleiders wat bij te stellen. Denkt u eraan uw meubel altijd waterpas te plaatsen.

Hout is een natuurproduct; mooi, karakteristiek en warm. Het is sterk en duurzaam en elk stuk hout is uniek. Noesten en kleine haarscheurtjes geven het hout karakter. Door temperatuurverschillen kunnen veranderingen optreden en kan het hout gaan werken. Dat is een eigenschap van hout. Een relatieve vochtigheid tussen de 40% en 60% is aan te bevelen.  

Reparaties en opknappen

Beschadigde of verouderde tafelbladen kunnen wij afschuren en opnieuw voor u bewerken. Voorwaarde is wel dat het blad van massief hout is. Een gefineerde tafel schuren wij niet af. Wilt u een hele tafel of kast laten ontkleuren, dan is logen of stralen een mogelijkheid. Vraagt u ons dan om advies over de mogelijkheden. Een donkere kast krijgt een totaal andere look in een verfkleur. Een stoel die wiebelt of waarvan de lijmnaden los zijn gaan zitten, kunnen wij vaak weer voor u herstellen. Herstoffering van uw zitmeubel doen wij niet.

Voor het restaureren van een antiek meubel kunt u het beste terecht bij een restauratieatelier.