Tel.: 070 320 1885. Geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag tot 16.00 uur. Wij zijn op vakantie vanaf 20 juli t/m 12 augustus. Lees meer.

In the news

Meubelmaker is een vak apart; dat word je niet vanzelf en deze ambacht moet je leren.

Wij bieden voor leerlingen van het HMC (Hout- en Meubileringscollege) een BBL-traject aan. Meubels maken leer je nou eenmaal het beste in de praktijk. Onze meubelmaker / BBL-leerling Brian heeft bij ons dit BBL-traject doorlopen. Hij heeft zelfstandig zijn project, het maken van een compleet wandmeubel, met succes afgerond. Want wat is er nou een betere manier om te leren dan het gewoon te doen?

Het wandmeubel waar Brian aan heeft gewerkt is er eentje geïnspireerd op een meubel van één van onze klanten. Het is een meubel waar veel verschillende technieken moesten worden toegepast. Het leukste deel voor Brian was tegelijkertijd het meest ingewikkelde deel. Voor het plakken van het HPL en het maken van een ronding is namelijk handigheid nodig. Ook het zagen vereiste precisie omdat de kleinste afwijking direct zou opvallen. Alles is weloverwogen uitgewerkt en het eindresultaat mag er zijn! Brian, je mag trots zijn, wij zijn dat ook! En Brians advies aan volgende leerlingen? Blijf vragen stellen om te leren… Wil je deze kast in het echt zien? Kom langs in onze showroom…. 

Aandacht voor fysieke belasting: Een Stap in de Juiste Richting!

Tijdens gesprekken met onze medewerkers kwam een heel belangrijk onderwerp naar voren; fysieke belasting. Om te voorkomen dat er klachten ontstaan hebben we door STEP Nederland een QuickScan op de werkvloer laten uitvoeren. Tijdens deze scan kijkt een deskundige naar hoe er gewerkt wordt en welke werkhouding een medewerker aanneemt. Wil je het hele artikel lezen? Klik hier!

Step tiltraining Nederland
STEP Nederland Triltraining

“Tilletje!” Deze kreet hoor je bij ons geregeld door de werkplaats gaan. Maar hoe til je nou op de juiste manier? In samenwerking met STEP Nederland hebben we voor het team een training op maat georganiseerd. Een stukje theorie en vooral heel veel oefenen in de praktijk. Een leuke en leerzame middag! Wilt u het hele artikel lezen? Klik hier!

Het HOUT niet op! Zonder hout geen nieuwe meubels… Vorige week is er weer nieuw eikenhout geleverd. Van stellingen vol hout en de heerlijke geur gaat ons hart sneller kloppen. Wij kunnen voorlopig weer aan de slag….

Het HOUT niet op! 

Zonder hout geen nieuwe meubels… Vorige week is er weer nieuw eikenhout geleverd. Van stellingen vol hout en de heerlijke geur gaat ons hart sneller kloppen. Wij kunnen voorlopig weer aan de slag….

(Bijna) niets onmogelijk

In een appartement in Noordwijk zijn de laatste meubelstukken met een kraan naar binnen gehesen en hebben we o.a. een op maat gemaakte keuken geleverd. Het is een mooi voorbeeld van de interieurbouwprojecten van Meubelmakerij De Stoof. Voor grote projecten zoals deze werken we als een team samen. Dan is (bijna) niets onmogelijk.