Tel.: 070 320 1885. Geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag tot 16.00 uur. Wij zijn op vakantie vanaf 20 juli t/m 12 augustus. Lees meer.

Verduurzaming met zonnepanelen op de showroom van Meubelmakerij De Stoof

Wood Loop in de schijnwerpers: 'We besparen kilometers en duizenden kilo's CO2'

Leidschendam - Meubelmakerij De Stoof staat in de spotlights van het AD Weekend Magazine. Broer en zus, Wouter en Lotte Tielemans, zetten zich in voor duurzaamheid in hun familiebedrijf. Met Wood Loop, een initiatief dat houtrestanten hergebruikt, besparen ze kilometers en verminderen ze CO2-uitstoot.Van salontafels tot inbouwmeubels, De Stoof maakt op maat gemaakte meubels. Tijdens het productieproces gaat er veel hout verloren. Wood Loop zamelt houtrestanten in om nieuwe platen te maken, waardoor 95.000 ton CO2-uitstoot wordt verminderd.Wouter en Lotte doen mee aan het Wood Loop-proefproject. Afvalhout wordt verzameld en opgehaald door Baars & Bloemhoff. Het hergebruik bespaart kosten en vermindert CO2-uitstoot. De retourrit wordt gecombineerd met nieuwe leveringen, wat nog meer CO2-besparing oplevert. De Stoof is trots op de 12.000 kilo CO2-besparing en het positieve effect op het milieu. Bezoek hun showroom en ontdek maatwerkmeubels met een duurzaam tintje.

Woodloop AD duurzaamheid in meubelmakerij
Eigenaren van bedrijfs- en kantoorpanden in Leidschendam-Voorburg kunnen een gratis energiescan aanvragen. Gemeente, Rabobank, MKB Leidschendam-Voorburg en Energieke Regio stimuleren hiermee vastgoede

Verduurzaming

Ook wij hebben een eerste stap gezet naar verduurzaming. De gratis energiescan van Gemeente Leidschendam-Voorburg kunnen we dan ook van harte aanbevelen. Zo hebben we alvast een wand geplaatst in onze showroom om beter te isoleren (www.energiekeregio.nl/leidschendam-voorburg)

De Stoof 281123 Alyssa van Heyst Photography 148

In het kader van duurzaamheid en energiebesparing hebben we zonnepanelen op het dak van onze showroom en werkplaats geplaatst. Laat die zon maar komen!

Zonnepanelen

Verduurzaming een jaar later ...

Ruim een jaar geleden stonden we in ‘Het Krantje’ i.v.m. het onderzoek naar het plaatsen van zonnepanelen. Inmiddels liggen er 174 panelen op het dak en is er weer een mooi artikel geschreven. We hebben lang op de voorjaarszon moeten wachten, maar het eerste rendement is er! Lees hier het hele artikel.

Verduurzaming